Акценти
Начало / Образование / Започна приемът на заявления онлайн за изнесените кандидатстудентски изпити на Медицински университет – Плевен

Започна приемът на заявления онлайн за изнесените кандидатстудентски изпити на Медицински университет – Плевен

За трета поредна година Медицински университет – Плевен провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Освен в градовете Монтана, Видин, Враца и Велико Търново, кандидат-студентите ще имат възможност тази година да се явят на тест по биология и в Разград. Заявленията за явяване на изнесените изпити се подават електронно чрез сайта на висшето училище, в раздел Кандидат-студенти, On-line подаване.

Приемът на заявления за изпитите в Монтана и Враца вечезапочна и ще продължи до 12 февруари. Тестът по биология в Монтана е на 15 февруари, събота,  а във Враца – на 16 февруари, неделя. От 15 до 26 февруари кандидат-студентите могат да подават заявления за явяване на 29 февруари, събота, на изпита във Велико Търново и във Видин. През същия период е и подаването на заявления за изпита в Разград, който ще се проведе на 01 март.

Кандидат-студентите могат да кандидатстват за прием в 10 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на образователно-квалификационни степени „Бакалавър“ и „Професионален бакалавър“.

За поредна година Медицински университет – Плевен ще заложи и на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия на място за кандидат-студенти през месеците март и април 2020 г. Резултатите от нея имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити. Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 22 март 2020 г., с период на подаване на документи на място и онлайн от 07 март до 18 март 2020 г. В същия период се приемат документи и за изпита по биология за магистърските програми по Медицина и Фармация. Изпитът по химия за „Медицина“ и „Фармация“ е на 05 април, а подаването на заявления е в периода 07 март – 01 април 2020 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...