Акценти
Начало / Общество / Започна приемът на заявления за подпомагане по Националната програма по пчеларство

Започна приемът на заявления за подпомагане по Националната програма по пчеларство

От днес започва прием на заявления за подпомагане по мерките от Националната програма по пчеларство 2014-2016 г., информират от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“. Приемът ще продължи до 6 ноември, като финансовата помощ за подпомагане за периода е в размера на бюджета на всяка от мерките от Програмата.

Припомняме, че по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и по мярка Д „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти” документи ще се приемат в Централно управление на ДФ „Земеделие“.

По мярка Б „Борба срещу вароатозата”, мярка В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелен мед” и мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз” заявленията се подават в областните дирекции на Фонда. Образец на заявление за подпомагане по Националната програма по пчеларство и всички документи, касаещи приема, могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...