Акценти
Начало / Образование / Започна приемът на заявления за еднократна помощ за първолаци

Започна приемът на заявления за еднократна помощ за първолаци

Заявления-декларации за еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас на държавно или общинско училище, приемат вече в Дирекция „Социално подпомагане” – Плевен. Помощта е  предназначена за покриване на част от разходите в началото на учебната 2018/2019 г. Необходимите документи са: заявление-декларация /по образец/; удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за предходните 12 месеца спрямо подаване на заявлението-декларация; удостоверение, че детето е записано в първи клас, издадено от учебното заведение; в случай на дете, настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето – копие от заповедта на директора на Дирекция „Социално подпомагане” и/или решение на съда за настаняване на детето; лични карти на родителите /за справка/; експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК /в случай на дете с вид и степен на увреждане/; при необходимост се изискват и други документи.

За гражданите на Плевен заявления-декларации се подават в приемната на Дирекция „Социално подпомагане” – пл. „Ив. Миндиликов” № 8 /бизнес център „Мания Тауър”, приземен етаж/. За гражданите от кметствата на територията на Община Плевен заявления-декларации се приемат от социален работник, който посещава съответното населено място по график.

Срокът за подаване на заявленията-декларации е до 15.10.2018 г. Размерът на еднократната целева помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2018/2019 г., определен с Постановление № 113/25.06.2018 г. на Министерския съвет,  е 250.00 лв.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...