Акценти
Начало / Общество / Започна почистването на Площадка на целувките в парк „Кайлъка”

Започна почистването на Площадка на целувките в парк „Кайлъка”

Днес започна почистването на Площадката на целувките в парк „Кайлъка”, съобщиха от Областна администрация – Плевен. Само преди дни областният управител Мирослав Петров пое ангажимент пред „Доброволци за Кайлъка” за почистването на този район от парка.

Теренът ще бъде почистен първо от множеството нападали кухи клони, за което ще е нужно повече време. „Идеята на доброволците за изграждане на сцена за свободна изява на различни творчески проекти и форми на изкуството е чудесна и аз подкрепям гражданската инициатива на тези млади хора. Радвам се, че техните усилия и активност са насочени към подобряването на средата в Кайлъка. Затова поетапно, съобразно възможностите, с които разполагаме, започваме с разчистването на площадката. Целта е оптимално да се използва хубавото време, за да се постигне желаният резултат”, коментира областният управител Мирослав Петров.

По негова инициатива и със съдействието на директора на плевенския затвор Иван Петков мъже, изтърпяващи наказанията си, днес отново чистиха Кайлъка.  Наред с традиционното почистване на алеите, бяха изхвърлени боклуците от кошчетата и подменени чувалите в тях. „Акциите по почистване на парка с помощта на плевенския затвор ще продължат по-интензивно през пролетно-летния сезон, за да поддържаме парка в приличен вид.”, каза заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов. Той призова хората да бъдат отговорни към опазване приветливия облик на Кайлъка.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...