Акценти
Начало / Общество / Започна подготовката на скаутския лагер в Градската градина

Започна подготовката на скаутския лагер в Градската градина

От 1 до 5 август в Градската градина в Плевен ще се проведе дневен скаутски лагер под мотото „Една идея в много сърца“. Официалното откриване на лагера е утре, 2 август, от 10.30 часа с издигане на лагерното знаме. Но скаутите вече започнаха разпъването на палатките и приготовлението на района, в който в продължение на пет дни ще играят, ще се забавляват и ще учат основните принципи на скаутското движение.

За участие в лагера са се записали 25 деца, научихме от ръководителя на лагера Линка Михова, която ръководи и Скаутски клуб „Лъвче” в Плевен, който е домакин за поредна година на мероприятието. Сред участниците са и трима скаути от Русия и техният ръководител Олег Каменски, който не за първи път гостува в нашия град.

скаути

Скаутският лагер е за деца от 13 до 16 години. Всеки ден от 9 до 12 часа участниците ще имат различни занимания, свързани с усвояване на умения от скаутския живот. С помощта на доброволци от Младежкия Червен кръст в Плевен лагерниците ще се запознаят с техники за първа помощ , като в края на заниманията ще се проведе състезание.

Още много забавни състезателни игри са подготвили домакините от клуб „Лъвче” за своите гости, за да е интересно и запомнящо се участието в лагера.

Скаутския лагер е част от програмата „Ваканция в Плевен – 2016”, организирана от Община Плевен.

13892204_667626553396491_5686986599762819283_n

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...