Акценти
Начало / Култура / Започна подготовката за първата селекция за Деветото биенале на малките форми

Започна подготовката за първата селекция за Деветото биенале на малките форми

Тази година Плевен и Художествена галерия „Илия Бешков” отново ще са домакини на Международното биенале на малките форми. Деветото издание на форума ще бъде открито на 26 октомври 2018 г. и ще продължи до средата на месец декември.

Започна подготовката за първата селекция на творбите. Крайният срок за приемането на творби по електронен път е 27 юли, напомнят от галерия „Бешков”.

Биеналето на малките форми се утвърди като форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта живописта, графиката и скулптурата в изобразителното изкуство. То се организира съвместно от Община Плевен, Художествена галерия „Илия Бешков“, Съюз на българските художници, Министерство на културата, Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий“, Представителство на СБХ- Плевен.

Жури с участие на представители на СБХ и Община Плевен определя номинациите в отделните раздели – живопис, графика, скулптура, както и за млад автор /до 35 години/. Във всеки раздел се номинират по петима автори, между които ще бъдат определени и носителите на наградите.

Ще бъде връчена една Голяма награда на Община Плевен, която е в размер на 1 500 лв. По традиция нейният носител има право на самостоятелна изложба по време на следващото издание на БМФБиеналето през 2020 г. Връчват се още: награда на СБХ – 1200 лв., награда на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ – 1000 лв., награда на журито – 1000 лв., награда за чуждестранен автор – 900 лв., четири равностойни награди по 900 лв. за отделните раздели и за млад автор.

Всички наградени творби се даряват на галерия „Илия Бешков”. На юбилейното Десето издание на БМФ ще бъде открита изложба от дарените наградени творби от всички издания.

Подробности за БМФ и формуляр за участие можете да намерите ТУК

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...