Начало / Общество / Започна корекцията на контактната мрежа на кръстовището между улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил”

Започна корекцията на контактната мрежа на кръстовището между улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил”

Довършителни дейности по обръщане на стрелките на контактната тролейбусна мрежа в участъка на ремонтираното кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил” в Плевен започна фирмата изпълнител. Забавяне се получи заради по-късното изработване на поръчаните в Чехия части за отклонението на въздушната мрежа. Материалите бяха получени в  Плевен в понеделник. Очаква се предвидената в проекта корекция на мрежата да приключи до дни и придвижването на автомобили и тролейбуси в ремонтирания участък на кръстовището да става регламентирано, както е по одобрения проект.

Проектът за ремонт на обекта включваше изпълнението на нова асфалтобетоновата настилка в два пласта на цялото кръстовище; подмяна на бордюрите; нова тротоарна настилка от бетонови тротоарни плочи; новоизградена еднопосочна лента по ул. „Хаджи Димитър” източно от кръстовището; обособяване на паркоместа по ул. „Цар Самуил” южно от кръстовището; осигурена достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр в зоните на пресичане; организация на движението по време на експлоатацията посредством хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация с пътни знаци; повдигнати острови за насочване на автомобилното движение.

Проектът за реконструкция на кръстовището беше изработен съобразно законовите изисквания, съгласуван с всички компетентни институции и одобрен от Експертния съвет при Община Плевен. Съоръжението беше пуснато в експлоатация с временна организация на движение, одобрена от Пътна полиция. В този период тролейбусите трябваше да се движат на дизелов двигател между двете спирки в участъка, което не всички водачи спазваха и караха в насрещното движение въпреки маркировката и поставените знаци. С окончателното довършване на дейностите се очаква да бъде нормализирано преминаването на моторни превозни средства и пешеходци във възловия район  за Девети квартал.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...