Акценти
Начало / Общество / Започна конкурс за пано от естествени материали „Осинови река“

Започна конкурс за пано от естествени материали „Осинови река“

Стартира конкурс за пано от естествени материали „Осинови река“, съобщават от Регионален исторически музей – Плевен. Конкурсът по проект „Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески биомониторинг на река Златна Панега-Осинови река” се реализира от Регионален екологичен център България и партньори Златна Панега Цимент АД и Регионален исторически музей – Плевен.

Възрастта на участниците, които могат да се включат в конкурса, е от 8 до 18 години включително.

Размерът на паната трябва да е формат А4 или АЗ, като се използват естествени материали, които могат да се намерят в природата: семена, листа, клонки и др. Няма ограничения за използваната техника. Паната трябва да са изпратени в оригинал.

Всяко дете може да изпрати до две пана за конкурса, като творбите ще се приемат до 6 юни. Паната трябва да съдържат лични данни на участниците – на гърба на всяко пано се поставя в долния ляв ъгъл с печатни букви или на залепен лист, отпечатан със следните данни: име и фамилия, възраст, училище, клас и име (заглавие) на паното.

Творбите трябва да се изпратят на адрес: ул. „Шипка“ №2, с. Златна Панега, област Ловешка. Информация можете да получите на е-mail: [email protected]; тел.: 0898636932 – лице за контакт Иванина Чулкова.

Жури от представители на организациите партньори по проекта ще присъди наградите. Голямата награда е фотокамера. Втора награда – посещение в Регионален исторически музей – гр. Плевен, а третата награда е бинокъл. Ще бъдат раздадени и поощрителни награди – бележници и чаши.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...