Акценти
Начало / Общество / Започна инициативата „Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда“

Започна инициативата „Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда“

Бъди човек

Миналата година, непосредствено преди Коледните празници, инициативата „Бъди човек – подари топла вечеря” за броени дни успя да обедини стотици българи. Тази година кампанията започна няколко дни преди Великден, като този път акцията, в помощ на семейства в нужда, е под надслов: „Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда“.

Всъщност идеята на тази благотворителна кампания е да се организира ден, в който да се подари топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда. Избраната дата е 11 април – ден преди Великден. Всеки човек се самоорганизира, но има и създадени събития за всеки град във фейсбук, в които желаещите имат възможност да се групират. Няма финансиране и всеки сам спонсорира своята инициатива.

И в тази акция неколцина плевенчани са дали своята заявка, че ще помогнат на човек в нужда, дарявайки го с топъл обяд и добра дума.

 „Както миналата година на Коледа, всеки сам намира своя герой, така ще бъде и за Великден! Нека България почувства любовта на хората със сърца! Бъди мисионер на доброто в своя град! Споделяйте! Бъдете благословени!”, приканват организаторите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...