Акценти
Начало / Последни новини / Започна Държавното индивидуално първенство по шахмат за деца до 8 и 10 години

Започна Държавното индивидуално първенство по шахмат за деца до 8 и 10 години

Със старта на първенството по класически шахмат в Плевен започна Държавното индивидуално първенство по шахмат за деца до 8 и 10 години. 84 състезатели от 20 клуба ще се състезават за призовите места. Победителите ще бъдат обявени на 8 юни, петък, от 13 часа.

В същия ден започва първенството по блиц, а на 9 и 10 юни е първенството по ускорен шахмат. Главен съдия на турнира е Венета Петкова, а нейни помощници са Петьо Маринов,Чавдар Андреев и Лаура Маринова.

Преди 15 години в нашия град по идея на плевенския клуб бе организирано първото, макар и неофициално тогава ДИП до 8 години. Няколко години след това ФИДЕ включи първенствата до 8 години в календара си. Даването на домакинството обаче за четвърти пореден път  е и  признание за отличните условия, които предоставят на най-малките състезатели Община Плевен, хотел „Балкан“ и СКШ“Спартак Плевен XXI“ .

Организатори на първенството са  БФШ-1928 и СКШ“Спартак Плевен XXI“, под егидата и с финансовата помощ на Община Плевен и финансовата подкрепа на МБАЛ“Свети Панталеймон-Плевен“ ООД

По традиция на откриването музикална програма изнесоха ученици от НУ“Христо Ботев“-гр.Плевен,в което плевенският клуб има и школа по шахмат. След това техническият директор на БФШ-1928 връчи плакет за принос в развитието на българския шахмат на Община Плевен, която бе представлявана от заместник-кмета Иван Кюлджийски и експерта по спорта Теменужка Тодорова.Директорът на НУ“Христо Ботев“ Цветелин Горанов бе награден от председателя на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Петьо Маринов.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...