Акценти
Начало / Образование / Започнаха тържествата по повод 45-годишнината на СОУ „Димчо Дебелянов”-Белене

Започнаха тържествата по повод 45-годишнината на СОУ „Димчо Дебелянов”-Белене

Белене щафета

С лекоатлетическа щафета започнаха честванията по повод 45 години от създаването на СОУ „Димчо Дебелянов” в Белене. Стартът беше даден днес в 15 часа в присъствието на кмета на Община Белене Момчил Спасов, съобщи Ралица Господинова от Община Белене.

„Самият аз съм възпитаник на СОУ „Димчо Дебелянов”, а щафетата, която се провежда от създаването на училището преди 45 години, ми навя много положителни спомени”, коментира кметът Спасов.

Белене кмет
Празникът на беленската гимназия ще продължи до 27 март. Програмата от събития предвижда още Ден на ученическо самоуправление, среща на поколенията. Театралната трупа при СОУ „Димчо Дебелянов” ще представи постановката „Кукувицата” по Елин Рахнев.
На 27 март ще се проведе Ден на отворени врати, по време на който се предвиждат  спортни състезания; представителни дейности на клубовете по проект „УСПЕХ”. Ще бъде открит училищен музей, а вечерта в 18.30 часа ще започне факелно шествие от ОУ „Васил Левски” до СОУ „Димчо Дебелянов”;
Тържествата ще завършат с  церемония по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Димчо Дебелянов в двора на гимназията
По повод 45-тия си рожден ден СОУ „Димчо Дебелянов” ще издаде и поредния брой на училищния ученически вестник „Г/Класна стая”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...