Акценти
Начало / Култура / Започнаха Празниците на изкуствата „Парцалев 2018” в Левски

Започнаха Празниците на изкуствата „Парцалев 2018” в Левски

За 13-та поредна година в град Левски бяха открити Празниците на изкуствата в памет на големия  актьор Георги Парцалев. Обичайно те се провеждат около рождената дата на актьора – 16 юни.

Тази година празничните прояви бяха открити с дискусия   „Живея в града на Георги Парцалев“. В нея се включиха ученици от училищата в град Левски. Вчера бяха поднесени и цветя пред паметната плоча на именития ни съгражданин, поставена на музей „Георги Парцалев”. Драматично- куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, представи постановката „Боинг, боинг“ на рижисьора  Васил Василев.

Днес от 17.00ч. ще бъде открита  Художествена изложба живопис и графика  на младия художник Евгени Маринов  във фоайето на НЧ „Георги Парцалев-1901“ гр. Левски. Изложбата е част от националната кампания „ Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“. .

От 19:00ч.  Самодейният  театър към НЧ „Георги Парцалев-1901“ гр. Левски ще представи постановката „Вражалец“.

На  16 юни , в денят на 93 –ия рожден ден на  големия Парцалев ,  Стоянка Мутафова ще представи книгата си „Добър вечер, столетие мое“ в салона на НЧ „Георги Парцалев-1901“ гр. Левски  от 17.00ч. Уникалната приятелка и партньорка на големия комик ще се срещне и разговаря  с неговите съграждани.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...