Акценти
Начало / Общество / Започнаха номинациите за отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство”

Започнаха номинациите за отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство”

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) за втори път ще връчи Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Чрез отличието Агенцията дава израз на уважението към труда на общините, юридическите лица, неправителствените организации, доставчиците на социални и универсални услуги за деца да предоставят ефективни и качествени дейности за закрила на децата.

Тази година отличителният знак ще бъде връчен за постижения в четири категории.Към досегашните категории  устойчиво развитие; успешна промяна; значима иновация е добавена и четвърта – значимо партньорство.

За отличието могат да кандидатстват или бъдат номинирани детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа, читалища, общини, юридически лица, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца и техните партньори.

Всеки кандидат може да кандидатства или да бъде номиниран само в една категория.

Участието в конкурса е чрез изпращане на формуляр (съответно за кандидатстване или за номиниране), съдържащ данни за номинираната организация/институция, както и мотивите за номинацията. Формулярите са достъпни на сайта на Държавната агенция за закрила на детето – https://sacp.government.bg,

Формулярите и съпътстващите документи следва да бъдат изпратени на [email protected]  до 31 октомври 2019 г.

Наградите ще бъдат определени от седемчленна комисия, ръководена от Председателя на ДАЗД. В комисията ще участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ ще бъде връчен на специална церемония на 20 ноември – Международния ден за правата на детето.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...