Начало / Общество / Започва ремонт на пешеходния подлез при жп гарата  

Започва ремонт на пешеходния подлез при жп гарата  

От 6 август /понеделник/ единственият пешеходен подлез в Плевен при жп гарата ще бъде затворен за ремонт, съобщиха от Община Плевен. Предстоящите дейности включват подмяна на отводнителните улеи на входа, изхода и в средната част, реновиране на подовата настилка от търкана мозайка, на стените от мрамор, мазилката на тавана и мозаечните плочи на стълбите, ще бъде монтирано изцяло ново LED осветление.

В тази връзка със заповед на кмета на Община Плевен се регламентира алтернативен маршрут за преминаване по надлеза на бул. „Г. Кочев”, където има временна организация на движение поради ремонт. Необходимата сигнализация ще осигурява безопасността на пешеходното движение.

Всички изкопи в района на подлеза ще бъдат оградени със сигнална лента и осветени в тъмната част на денонощието със светлинна сигнализация. На двата входа ще бъдат поставени временни огради и информационни табели.

 Общата стойност на ремонта на подлеза е 55 хил. лв. (без ДДС), негов изпълнител е „Хидрострой БГ 63” ЕООД. Дейностите се очаква да приключат в средата на м. септември.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...