Акценти
Начало / Икономика / Започва ремонт на общински път по проект на общините Левски и Турну Мъгуреле

Започва ремонт на общински път по проект на общините Левски и Турну Мъгуреле

През месец март 2018 г.започва строителството на пътния участък  от общинска пътна мрежа ,част от републиканската пътна мрежа, за което Община Левски е партньор с Община Турну Мъгуреле по съвместен проект, съфинансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014-2020г. и по договор за предоставяне на национално съфинансиране.

Пътният участък, който ще бъде рехабилитиран,  е Обнова-Каменец  с обща дължина  7 068,00 м., от нея 2 268 м. е през населено място с. Обнова. Общинската отсечка, която свързва общините Пордим и Левски е изцяло  разположена на територията на гр. Левски.

Проектът предвижда рехабилитация и реконструкция на общинския път Обнова-Каменец с  възстановяване и подобряване на съществуващата пътна настилка, пътната основа и отводняване за осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на пътя.

Общият размер на бюджета на партньора Община Левски е 2 596 171, 34 евро, от които: безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР е 2 206 745, 64 евро; националното съфинансиране е 337 502, 27 евро и размера на собствения принос е 51 923, 43 евро.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Снимката е илюстративна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...