Акценти
Начало / Икономика / Започва реконструкцията на пречиствателната станция, обслужваща общините Плевен и Долна Митрополия

Започва реконструкцията на пречиствателната станция, обслужваща общините Плевен и Долна Митрополия

На 8 май ще бъде даден официалният старт на строително-монтажните работи, заложени по проект за Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия. Пречиствателната станция се намира в село Божурица, Община Долна Митрополия и ремонтните дейности са по проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

По проект са предвидени изграждане на довеждаща техническа инфраструктура, осигуряваща достъп до новоизградените съоръжения, изграждане на нови съоръжения, реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по пътя на водата, реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по линията за третиране на утайките.

За изпълнение на дейностите е сключен договор след проведена обществена поръчка с ДЗЗД „Чиста вода” на стойност 27 888 800 лв. без ДДС със срок за изпълнение 600 (шестстотин) календарни дни от датата на откриване на строителната площадка. Строителният надзор се осъществява от „Ати консулт” ЕООД – София.

Стартът на строително-монтажните работи по проекта ще бъде даден с официална церемония, която ще се проведе от 11.30 ч, на 8 май, в село Божурица.

Снимка: МОСВ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...