Акценти
Начало / Общество / Започва незабавна  подготовка за усвояване на средствата, отпуснати от правителството

Започва незабавна  подготовка за усвояване на средствата, отпуснати от правителството

Общинската администрация започва незабавна подготовка на документите за обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтите на обектите, за които правителството отпусна целево 700 000 лв. на Община Плевен. Целта е още през пролетта на следващата година да започнат строителните работи и средствата да бъдат усвоени. Това каза днес кметът на Плевен Георг Спартански на редовната оперативка на шефове на общинските отдели.

Спартански изказа благодарност от свое име и от името на плевналии на премиера Бойко Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов за проявеното разбиране и отпускане на средствата, с които ще бъде извършен ремонт на знаковите  за Плевен обекти – Мавзолея и къщата музей „Цар Освободител Александър ІІ”. Със същите средства ще бъде ремонтиран и бул. „Скобелев”.

Плевенският кмет благодари и на зам.-финансовият министър Росица Велкова, с която са уточнили приоритетите и тя е придвижила бързо преписката, за да бъдат отпуснати средствата.

„Специални благодарности и за депутата Пламен Тачев за контакта с Министерството на финансите и за срещата с министър Горанов и за това, че той свърши не малко от техническата част, за да бъдат отпуснати средствата”, подчерта Спартански.

С благодарност той се обърна също към Румен Петков, който като член на Инициативния комитет за отбелязване на 140-та годишнина от Плевенската епопея организира активен публичен дебат за необходимостта правителството да подпомогне финансово Община Плевен за ремонта на обектите, свързани с Освобождението на нашия град.

В тази поредица от хора, на които плевенският кмет изказа благодарности, се нареждат още депутатът Васил Антонов, който направи официално питане в Парламента по въпроса, както и бившите кметове Петко Цолов, Андрей Романов, Найден Зеленогорски, които активираха държавните власти и са направили възможно отпускането на сумата.

Всичко това показва, че, когато сме обединени от една цел, няма цветове и партии и тази цел се постига, подчерта Георг Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...