Акценти
Начало / Икономика / Започват разяснителна кампания за промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност

Започват разяснителна кампания за промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност

През месец март в област Плевен ще се проведе разяснителна кампания във връзка с влезлите в сила промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, съобщиха днес на заседание на Областната епизоотична комисия.  Кампанията се провежда съгласно препоръка на Министерството на земеделието и горите.

В област Плевен разяснителната кампания ще се проведе от 4 до 17 март, като от БАБХ – Плевен вече са изработили график за провеждане на срещите по общини. Той предстои да бъде съгласуван с областния управител, след което ще бъде публикуван на сайта на Областна администрация – Плевен.

Първите срещи от разяснителната кампания ще бъдат проведени в общините Плевен и Белене.

На срещите ще бъдат поканени да присъстват кметове и кметски наместници на населените места, за да им разясним повечето задължения, които са им вменени с промените в закона във връзка с регистрацията на личните стопанства, обясни д-р Иван Йорданов, директор на БАБХ – Плевен. Той допълни, че на срещите ще могат да присъстват и стопани, които отглеждат животни в „заден двор”.

Д-р Йорданов обърна внимание и на това, че съгласно законовите промени ветеринарните лекари вече ще работят на участъков принцип. В Областна администрация – Плевен е внесен регистър на 43 ветеринарни лекари, които ще отговарят на участъков принцип за 120 села.

На днешното заседание на Областната епизоотична комисия беше съобщено, че към момента епизоотичната обстановка  в областта е спокойна по отношение на Африканската чума по свинете. Няма новорегистрирани огнища на АСЧ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...