Начало / Икономика / Започват проверки за дублираща се техника по зимното поддържане

Започват проверки за дублираща се техника по зимното поддържане

Работна среща във връзка със зимното почистване се проведе днес в кабинета на областния управител Мирослав Петров. На нея присъстваха директорът на ОД на МВР комисар Красимир Начев, директорът на областно пътно управление инж. Ивайло Денчев и началника на сектор „Пътна полиция” гл.инсп. Ивайло Иванов.

По инициатива на областния управител Мирослав Петров ще бъдат извършени съвместни проверки от ОПУ – Плевен, ОД на МВР и Областна администрация на общините на територията на област Плевен за наличие на дублираща се техника, ангажирана едновременно с почистването на републиканската пътна мрежа и общинската инфраструктура. Обект на щателна проверка ще бъдат договорите, с които местните власти подсигуряват поддръжката на пътищата в зимния сезон. Областният управител Мирослав Петров посочи, че всички общини на територията на областта са декларирали своята готовност за зимата. Общините Долна Митрополия и Гулянци до края на годината предстои да подновят договорите си с фирми за пътното поддържане при зимни условия, тъй като местната власт сключва своите контракти за период от 1 календарна година.

Другите обсъждани въпроси бяха взаимодействието и комуникацията между институциите по отношение на зимното почистване, организацията на работата и контролът върху движението на автомобили в усложнени зимни условия.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...