Начало / Общество / Заместник-министърът на отбраната  ще открие Първа международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“

Заместник-министърът на отбраната  ще открие Първа международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“

Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски” – Долна Митрополия организира Първа международна курсантска седмица (1st International Air Force Cadets’ Week), която ще се проведе в периода 26.03 – 01.04.2023 г.

Заместник-министърът на отбраната  Теодора Генчовска ще  участва в откриването на  Международната курсантска седмица на 27 март 2023 / понеделник/ от 9:30 ч. във ВВВУ „Георги Бенковски“.

На откриването са поканени Областният управител на Област Плевен Иван Петков, Кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, Кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на  сътрудничеството между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми, научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти  и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път.

В Международната курсантска седмица ще се включат  12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участници (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти.

Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.

 

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...