Акценти
Начало / Крими / Заловиха служител, системно крал материали от фирмата, в която работи

Заловиха служител, системно крал материали от фирмата, в която работи

От фирма в Червен бряг са подали сигнал в полицията за кражбата на различни количества вещи и материали, БЕЛЕЗНИЦИ1използвани в производството й. Сред задигнатите материали са над 100 м платове, 550 ролки тиксо, 268 различни модели възглавници и още – силиконизирана вата около 5 кг, транспортна лента, ролки машинен стреч и други. Описаните вещи са открити в частен дом в град Червен бряг, обитаван от близки на работник във фирмата. На същия адрес са открити и 58 кутии с цигари без бандерол.  Служителят, уличен като извършител на престъплението, е 26-годишен и вече е имал среща с полицията заради притежание на цигари без бандерол и за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха днес от полицията в Плевен.

На 18 септември полицаи са извършили проверка на лек автомобил „Хонда сивик“, собственост и управляван от 26-годишния, който бил паркиран на паркинга на фирмата в Червен бряг. В автомобила  са открити 40 кутии с цигари без бандерол. Нередовната стока е конфискувана. За иззетите количества акцизни стоки без бандерол е образувана полицейска проверка за престъпление по чл. 234 от НК и работата продължава. За кражбата е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...