Начало / Крими / Заловиха петима, вандалствали край язовир „Малката Садина”

Заловиха петима, вандалствали край язовир „Малката Садина”

След тематична проверка на територията на РУП – Пордим, извършена на 4 септември, са разкрити петима вандали, които вечерта на 29 август са разбили фургон на брега на язовир „Малката Садина” край Пордим. Петимата – – двама 25-годишни, 27-годишен, 23-годишен и 18-годишен., са криминално проявени и отишли на язовира за бракониерски риболов. След употреба на алкохол, разбили фургона на арендатора на язовира и унищожили намиращото се вътре имущество. Унищожили три рибарски мрежи по 120 м, нарязали одеяла и изхвърлили в язовира  намерените във фургона столове. Вандалите не спрели дотук, а нанесли щети и по самия фургон.  Работата по случая продължава, съобщават от полицията в Плевен.

В рамките са същата операция е разкрита и друга кражба. При проверка в частен дом в село Мечка са открити крадени вещи от друга къща в селото. Разследването започнало на 2 септември, когато 62-годишна плевенчанка е установила, че от стопанската постройка в двора й са откраднати електрическа машина за ронене на царевица, 60 арматурни пръчки по 2 метра, машина за бразнене /копачка/,  метален синджир около 3 метра, земеделски сечива и парчета ламарина. След оперативни действия извършителят е разкрит – 32-годишен местен жител, който има дълъг списък с кражби и присъди. Крадецът успял да продаде за 30 лв. роначката за царевица, която е открита в дома на новия й собственик. Извършителят на кражбата е задържан за 24-часа. Уведомен е дежурен прокурор, работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...