Начало / Култура / Зала „Спартак” се оказа тясна за клуб „Северняците” (снимки)

Зала „Спартак” се оказа тясна за клуб „Северняците” (снимки)

Тясна се оказа зала „Спартак” да побере участниците в третото издание на Националния фестивал „Любимото ми хорце”. Дъждът принуди организаторите – клуб „Северняците” – Плевен, да променят мястото на провеждане на фестивала и вместо на сцената на Летния театър, той се проведе в спортната зала. Тя обаче едва побра над 200 изпълнители от клуба домакин, които откриха фестивала.

Те започнаха със Ситно мъжко хоро, изпълнено обаче от повече от 100 танцьорки. После към тях се присъедини и група мъже начело с ръководителя на състава Джейлян Демирев. Изпълненията на плевенчани завършиха с любимата на всички песни, звучаща почти като химн – „Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

20 колектива от София, Пловдив, Бургас, Разград, Монтана, Ловеч и други представят хора от фолклорни области от цяла България. Те бяха посрещнати с хляб и сол, и закичени с китка здравец. Участниците бяха приветствани от народния представител Владислав Николов. Поздравителен адрес беше изпратил и областният управител Мирослав Петров.

Към 13.30 часа, ако не вали дъжд, на площада пред Мавзолея ще се извие голямо хоро, в което ще се включат всички участници във фестивала, както и всеки желаещ.

Следваща Предишна

Следваща Предишна

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...