Акценти
Начало / Крими / Закопчаха двама да притежание на наркотици

Закопчаха двама да притежание на наркотици

На 16 септември 2019 година около 16.00 часа в град Левски на улица „Гоце Делчев“ при полицейска проверка 33-годишен изхвърля кибритена кутийка съдържаща неустановено количество субстанция от бял прах, съобщи МВР-Плевен. По данни на мъжа веществото е „пико“. При извършен последващ обиск в ляв джоб на къси панталони е намерено хапче, което по негови данни е „екстази“. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза за установяване на количеството и вида на веществата. 33-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

На 16 септември 2019 година в плевенския квартал „Сторгозия“ при проверка на 17 годишен е установено, че държи съцветие от суха зелена тревиста маса с приблизителни размери от 3см. х 4 см. както и пластмасова кутия с приблизителни размери 7см.х7 см, със суха зелена тревиста маса, информираха органите на реда. По данни на непълнолетния веществата са марихуана за лична употреба. 17-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен.  Работата по случая продължава разследващ полицай и екип на Второ РУ – Плевен.

Полицаи от Първо РУ – Плевен образуваха бързо производство срещу 32-годишен за притежаване на наркотици, казаха униформените. Плевенчанинът бил спрян за проверка на 15 септември около 23 часа в квартал „Дружба“. При последвалите процесуално-следствени действия в хода на проверката той предал доброволно намиращо се в подгъв на шапка, сгънато найлоново пликче, съдържащо топче със суха зелена тревиста маса, по негови данни – марихуана. Назначени са експертизи. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура – Плевен е образувано бързо производство за  престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...