Начало / Крими / Задържаха след гонка още трима крадци на кабели от Плевенско

Задържаха след гонка още трима крадци на кабели от Плевенско

Полицаи от Шумен задържаха трима мъже от Плевенско, извършили кражба на кабели. Те са заподозрени за кражба на 660 метра проводници от района на паметник в Добрич, съобщават от пресцентъра на МВР.

Малко преди 6.30 часа вчера, край село Градище полицаи от Шумен спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес” с чужди регистрационни номера, в който пътували двама мъже. Водачът опитал да осуети проверката, но патрулен автомобил го спрял. Като видял полицаите, шофьорът на движилия се зад буса джип, също с чужда регистрация, бързо поел по близкия черен път. Скоро обаче джипът заседнал и последвало задържането на водача. При извършения на място оглед е установено, че в автомобилите има немалко количество кабели.

В полицейския арест в Шумен за срок до 24 часа са задържани Н.К./37г./, Г.П./37г./ и В.К./33г./ за престъпление по чл. 195 ал. 1 от НК. И тримата са от област Плевен. Изяснено е, че същата нощ в Добрич неизвестни извършили кражба на около 660 метра проводници от бул. “25-ти Септември” в района на паметника “Хан Аспарух”.

Изяснява се съпричастността на задържаните към тази и други кражби на проводници на територията на Североизточна България.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...