Акценти
Начало / Крими / Задържаха подпалвач на 4 автомобила в Белене

Задържаха подпалвач на 4 автомобила в Белене

pojar2_0

Полицаи са задържали 63-годишен подпалвач на автомобили от Белене, информират от пресцентъра на МВР-Плевен. Той е автор на четири умишлени палежа. На 31 октомври около 00:19 часа патрулиращи полицаи забелязват на улица „Ф. Дечев” горящ автомобил „Ваз 2107” и потушават пожара. Минути по-късно при обход на района – в 00:25 часа, служителите на реда виждат запалена друга кола. Незабавно съобщават в дежурната на Районното управление и на местните огнеборци. При огледа е установено, че е запален „Опел Вектра”.

Незабавно е образувано досъдебно производство. Разследващият екип е стигнал до извършителя, който е направил пълни самопризнания пред съдия. Подпалвачът е обяснил, че пали колите, заради стара вражда и междуличностни конфликти със собствениците им. Задържан е за 24 часа. Мъжът е автор и на още два палежа в Белене – на 19 октомври около 1:50 часа е запалил „Ситроен Ксара”, а на 22 октомври около 2:50 часа е драснал клечката на „Сеат Алхомбра”.  Разследващите продължават работата по документиране на престъпната дейност на 63-годишния подпалвач.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...