Начало / Крими / Задържаха надзирател от затвора в Белене с подкуп

Задържаха надзирател от затвора в Белене с подкуп

Служител от надзорно-охранителния състав на затвора в Белене е задържан с подкуп, съобщават от пресцентъра на МВР. Това е станало при операция на сектор “Обслужване на местата за лишаване от свобода” при ”Главна дирекция “Криминална полиция” /ГДКП/ и РУП Белене, съвместно с Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”. Полицейската операция под кодово наименование “Надзирател” е осъществена на територията на затвора под ръководството на Окръжна прокуратура Плевен. При личен обиск на 40-годишния В.В. са открити мобилен телефон и 2 СИМ карти, регистрирани на чужди имена. Телефонът трябвало да бъде изнесен за ремонт и повторно внесен, за да бъде използван от лишен от свобода. У служителя са намерени и 200 лева, дадени му за „извършване на услугата”.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.301 от НК. В.В. е задържан със заповед за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...