Акценти
Начало / Крими / Задържаха двама “специалисти” в кражби на кабели

Задържаха двама “специалисти” в кражби на кабели

Полицаи от Червен бряг са задържали извършителите на седем кражби на кабели. Престъпленията са извършени в тъмната част на демонощията в периода от 29 февруари до 23 март тази година, отнети са общо 1600 метра проводници на ЧЕЗ Разпределение АД.

При проведените незабавни и оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че авторите и на седемте престъпления са двама мъже – 25-годишен от село Ракита и 24-годишен от Червен бряг. Те се специализирали в демонтиране на проводници от електроразпределителната мрежа на междустълбия. По този начин извършили кражби от селата Горник, Бресте, Ракита, Чомаковци, Сухаче и град Червен бряг. Задигнатите проводници са продадени в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. В полицията се е изяснило, че извършителите нямат криминални прояви до момента. Задържани са за 24 часа. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...