Начало / Крими / Задържаха в ареста обвиняеми за кражба на кутия с дарения в Плевен

Задържаха в ареста обвиняеми за кражба на кутия с дарения в Плевен

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж и жена, привлечени като обвиняеми за кражба на кутия с дарения за болно дете от офис на фирма.

Обвинението срещу М. Е и А. И. е за това, че на 31.05.2021 г. в гр. Плевен, след предварителен сговор, чрез използване на специален начин, отнели чужди движими вещи – дарителска кутия с намиращи се в нея парична сума в размер на около 400 лв., от владението на управител на дружество, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Извършено престъпление е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1 от НК, като за него  се предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицата да се укрият или да извършат други престъпления.   Районен съд- Плевен е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата обвиняеми.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...