Начало / Крими / Задържаха автокрадец в момент на акция в жк „Сторгозия“

Задържаха автокрадец в момент на акция в жк „Сторгозия“

Служители от Второ РУ – Плевен задържаха автокрадец. Той е бил засечен вчера, 10 декември,  около 8:20 часа в действие с набор от инструменти в момент на разбиване на „Рено Меган“. Лекият автомобил е бил паркиран в плевенския квартал „Сторгозия“. Установена е самоличността на извършителя – 36-годишен, плевенчанин.  Сезирана е прокуратурата и е образувано досъдебно за престъпление по чл.216 от НК. В хода на проведените оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия е изяснено, че той е съпричастен към други две деяния, свързани с кражби на вещи и части от МПС, които са извършени при условията на продължавано престъпление.

За времето от 07.15 часа до 22.00 часа на 9 декември от паркинг в жк. „Сторгозия“ след взломяване на ключалка на предна лява врата е проникнал в „Сеат Кордоба“.  От лекия автомобил е извършил кражба на GPS навигация „Навител“, модел „Е700 навигатор“ и радар детектор марка „Кобра“.

За времето от 17.30 часа на 9 декември до 10.00 часа на 10 декември от паркиран в междублоково пространство в жк „Сторгозия“ „Дачия Логан“ след разбиване на ключалка на предна лява врата, е откраднал различни движими вещи. В списъка на задигнатото са 20 чифта работни ръкавици с лого на фирма, фенер с пет Лет светлини – черен на цвят и зарядно към него, флаш памет – неустановена марка, 10 медицински маски. Вещите, обект на престъпление, са намерени и са на съхранение в полицията.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случаите работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...