Акценти
Начало / Крими / Задържани са под стража четиримата, изнудвали  непълнолетни лица в Плевен

Задържани са под стража четиримата, изнудвали  непълнолетни лица в Плевен

Районна прокуратура – Плевен е задържала под стража четири лица от Плевен за извършено от тях престъпление изнудване на непълнолетни лица.

В хода на проведеното разследване по образуваното в Районна прокуратура – Плевен досъдебно производство за престъпление по  чл. 214, ал.1 от НК са събрани достатъчно доказателства относно самоличността на извършителите на изнудването. Това са четири лица от гр. Плевен: В.К. на 20г.; И.М. на 19г.; Г.К. на 24г. и М. К. на 19г. Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в Районен съд – гр. Плевен за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Досъдебното производство беше образувано на 5 март тази година в Районна прокуратура – Плевен по постъпил сигнал за осъществяван системен тормоз над непълнолетни лица – ученици от плевенски училища. Първоначално събраната информация навеждаше, че деянието е извършено също от ненавършили пълнолетие лица, но събраните в хода на разследването доказателства установяват, че и четиримата участници в престъпленията са пълнолетни. Ако извършеното от тях престъпление бъде доказано по категоричен начин и те бъдат осъдени, НК на РБ предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години, глоба от 1000 до 3000 лв. и конфискация на ½ от имуществото на извършителя.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...