Начало / Крими / Задържани са две момчета за кражба на автомобил в село Брест

Задържани са две момчета за кражба на автомобил в село Брест

По горещи следи служители от РУ Гулянци установиха противозаконно отнет автомобил и задържаха извършителите. Разследването е стартирало на 19 ноември 2020 година в 06:45 часа след получен сигнал от жител на село Брест, че не е открил личния си автомобил „Опел“. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 21.00 часа на 18 ноември до 06,45 часа на 19 ноември. Колата е била паркирана на улицата пред дома му и била оставена отключена с поставен контактен ключ на арматурното табло. Местопрестъплението е посетено от полицейски екип.

След проведени оперативни действия „Опел“-ът е намерен изоставен край кравеферма в стопански двор на село Брест, без липси и щети. Установени са извършителите на деянието – 17-годишен и 14-годишен, и двамата от селото. От младежите са снети сведения, в които те правят пълни самопризнания и описват механизма на извършеното деяние. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен.

Автомобилът е иззет и оставен на отговорно пазене в дома на собственика. Образувано е  досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...