Акценти
Начало / Крими / Задържана е знакова престъпна група, извършвала гребежи по особено жесток начин

Задържана е знакова престъпна група, извършвала гребежи по особено жесток начин

полиция

Знакова за Плевенски регион престъпна група, извършвала грабежи по особено жесток начин е задържана и в най-скоро време материалите ще бъдат внесени в съда. Това съобщи на пресконференция наблюдаващият прокурор по случая Николай Пачевски. На 18 февруари 2011 г. групата, която се състои от пет човека, е причинила смъртта на 62-годишния Любомир Цоков. Мъжът е нападнат във вилата му в местността Нежовец край Плевен, където в продължение на поне три часа буквално е изтезаван, за да каже къде има скрити пари. Групата е наблюдавала мъжа и явно е очаквала, че има скрита голяма сума, тъй като мъжът е отглеждал животни. Пари не са намерили, отнели са само дебитни карти, мобилен телефон и оръжие. Лекарската експертиза е показала, че жертвата е починала от постравматичен шок, което означава тежък побой, обясни директорът на ОД на МВР – Плевен Йордан Каменов. За първи път в практиката се сблъсквам със случай на починал от побой, обясни разследващият прокурор.

След денонощните усилия на разследващите са задържани четирима от престъпната група, петият вече излежава присъда по друго престъпление. Задържаните са на възраст между 30 и 45 години, водят добър начин  на живот, без да имат нито един ден официален трудов стаж. Членовете на групата са  в роднински отношения, от ромски произход са и живеят в близко до Плевен селище.

Досъдебното производство е към края си и предстои в най-скоро време да бъде внесено в съда. По закон за престъплението – грабеж с убийство, наказанието е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда, поясни прокурор Пачевски.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...

Един коментар

  1. Браво на криминалистите и на прокурора! Радвам се, че има хора като Вас!