Начало / Последни новини / Загуба за Владимир Петков и ТТС Рурщад в Германия

Загуба за Владимир Петков и ТТС Рурщад в Германия

ТТС Рурщад /Херне/ с плевенчанина Владимир Петков в състава си завърши годината със загуба. Тя е втора от началото на сезона в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. В деветия кръг възпитаника на СКТМ Тетрон и съотборниците му отстъпиха с 3:6 при гостуването си на Херта BSC Берлин. Плевенският тенесист изигра три срещи, които загуби. Владко започна участието си с двубой на двойки в който заедно с Йохан Хагберг бяха равностойни само в първия гейм на тандема на съперника Себастиан Борхард/Арне Хюлтер, но го загубиха с 12:14. В следващите два съперниците им спечелиха с 11:9 и 11:6, а от там и мача с 3:0.

Със същия резултат плевенчанина стартира участието си и на сингъл. Победи го Анди Рюмилд – 11:8, 11:8 и 11:4. Третият двубой започна добре за Петков, който взе първия гейм с 11:8 срещу Хюлтер. В следващите три части обаче противника му се наложи с 11:9, 11:6, 11:9 и така спечели с 3:1. Труден мач и за останалите тенесисти от Херне. В другия сблъсък на двойки Койо Канамицу и Урош Гордич не успяха да вземат и гейм срещу тандема Денис Айдън/Анди Рюмилд – 0:3. Канамицу обаче спечели и двете си индивидуални битки. Първо надигра с 3:0 Борхард. После се наложи с 3:1 над Айдън. Последният не успя и срещу Гордич, който го надигра категорично – 3:0. Сърбинът обаче не можа да се противопостави на Борхард – 1:3. Със същия резултат Хагберг падна от Хюлтер. Така последната среща Рюмилд – Хагберг се оказа без значение и не се игра.

След този успех Херта BSC Берлин се изкачи на второто място във временното класиране със седем победи, по един равен и загубен мач. ТТС Рурщад пък е на четвърта позиция с пет победи, по два равни и загуби.

„Всички от нашия отбор играхме добре. В този ден обаче състезателите на Херта бяха безгрешни и логично спечелиха. Със сигурност негативно ни се отрази дългото тежко пътуване, продължило над 300 км“, коментира Владимир Петков.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...