Начало / Последни новини / Загуба в последния кръг лиши Нора Рашева от място сред първите 20 на Световното в Испания

Загуба в последния кръг лиши Нора Рашева от място сред първите 20 на Световното в Испания

Плевенската шахматистка Нора Рашева се класира на 44 място на Световното първенство по класически шахмат, което се проведе  4 до 15 ноември в Испания.

Нора започна със стартов номер 16 по ело от общо 118 момичета на възраст до 10 години. Тя натрупа 6 точки от 11 възможни, като спечели три от партиите си, записа шест ремита и само в две от партиите позволи да бъде победена.

Състезателката на СКШ „Плевен ХХІ” спечели хубави победи над представителките на Индия и Китай. Загуба от рускиня в последния кръг я лиши от място сред първите 20. „Нора заслужаваше място сред първите 20, но малко неуверената й игра я извади от заслуженото по-предно класиране”, коментира треньорът на Нора Рашева – мс Христинка Илиева.

От българските участници с най – предно класиране е Диляна Иванова от Русе, която се състезава при момичетата до 12 години. Диляна зае 27 място с актив от 6,5 точки.

Ръководството на СКШ „Плевен XXI“ благодари на Община Плевен за финансовото съдействие, за да може Нора Рашева да участва на този международен форум. Благодарности и към майката на Нора  – Десислава Петрова, която я придружаваше на първенство

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...