Начало / Спорт / Завърши Държавното индивидуално първенство по шахмат в Плевен

Завърши Държавното индивидуално първенство по шахмат в Плевен

шахмат награди

Победителите в 79-то Държавно индивидуално първенство по шахмат (финали) за мъже и жени станаха ясни днес. Състезанието, на което Плевен беше домакин от 18 април до днес, официално беше закрито в хотел „Ростов”. Своите умения премериха 10 жени и 10 мъже.

При жените след оспорвана партия първото място завоюва Светла Йорданова от „Етър” – Велико Търново със 7 точки. Нейна подгласничка стана Маргарита Войска „Локомотив” – Пловдив, която е абсолютен рекордьор сред участниците с 11 титли. На третото място се нареди Адриана Николова от „Локомотив 2000” – Пловдив. Плевенската представителка Пламена Андреева от „Спартак Плевен 21” се подреди на девета позиция в класирането.

победителки жени шах

При мъжете първото място зае абсолютния фаворит и вече шесткратен победител Кирил Георгиев от ЦСКА със 7 ½ точки. За второто място се пребори Иван Чапаринов от „Асеновец 2006”, а третото зае Васил Спасов от „Марица – изток”. Половин точка не достигна на плевенчанина Красимир Русев, за да се класира в челната тройка и той остана на престижното четвърто място.

награди мъже шах

Три специални награди бяха връчени от депутата Васил Антонов, който е член на управителния съвет на БФШ. Плевенчанката Симонета Иванова, която се състезава за „Бургас – 64”, получи наградата за феърплей. Награди получиха и Пламена Андреева и Красимир Русев за отличното представяне в турнира.

награда Симонета Иванова

шахмат награда плевенчани

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...