Акценти
Начало / Култура / Завърши седмото издание на Международния театрален фестивал „Звезден прах”

Завърши седмото издание на Международния театрален фестивал „Звезден прах”

Звезден прах

Завърши седмото издание на Международния северен фестивал на аматьорските театри „Звезден прах” в Кнежа, информират от Общината. С тържествена церемония сложихме край на седмия форум, в който взеха участие театрални групи от България, Сърбия, Русия и Италия.

В продължение на една седмица жителите и гостите на града имаха възможността да се наслаждават на театрални постановки и концерти. Самите участници във фестивала участваха активно както на сцената, играейки своите представления, така и извън нея – със занимания в творческите работилници. Тази година акцентът беше именно върху творческите работилници, които се провеждаха всеки ден от 10:30 до 17 часа и бяха организирани в десет направления. Така съвременният непрофесионален театър получи подкрепата, от която има нужда.

Звезден прах

Театралите работиха върху актьорски техники и пантомима, сценичен грим и театрална маска, сценична реч. Накрая всеки един от тях получи сертификат и диплома за участие. На отличените участници във фестивала бяха раздадени специални награди и плакети.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...