Акценти
Начало / Икономика / Заводът за авточасти в Баховица набира работници основно от Плевен и Левски

Заводът за авточасти в Баховица набира работници основно от Плевен и Левски

Германската група VOSS Automotive търси да назначи до края на годината 1 000 човека за започване на производството си в завода край ловешкото село Баховица. Групата е наела за 10 години бившия завод на „Литекс моторс“ за производство на компоненти за леки автомобили, основно Volkswagen.

В момента вървят интервюта за подбор на персонала, като работници се търсят от Плевен, Ловеч, Троян, Севлиево и Левски. Основният интерес на работодателя е към Плевен и Левски, обясни директорът на Бюрото по труда в Плевен Здравко Дафинов. Към кандидатите няма изискване за образование, нужна е сръчност и концентрация. Първоначално работата ще е на две смени, а при набиране на достатъчно персонал ще се работи на трисменен режим. Намерението производството да започне в началото на май, като постепенно се достигне пълния капацитет. За наетите от Плевен ще бъде осигурен безплатен транспорт, като едната линия ще тръгва от жк „Сторгозия”, а другата – от жк „Дружба” .

По думите на Дафинов засега няма голям интерес от страна на безработните към обявената възможност за започване на работа. Набирането на работна ръка е започнало преди два месеца и досега са наети само 100 човека. Според него причината не е ниско заплащане, а по-скоро липсата на трудови навици  и мотивация за започване на работа.

В Бюрото по труда е подготвен проект, по който безработните ще се подготвят за явяване на интервю за работа. Така от трудовата борса се надяват да помогнат на останалите без работа по-добре да се представят пред бъдещи работодатели.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...