Акценти
Начало / Общество / Журналистите с най-много питания към Община Плевен за първото тримесечие

Журналистите с най-много питания към Община Плевен за първото тримесечие

Информация за постъпилите през първото тримесечие на 2016 г. заявления по Закона за достъп до обществена информация в Община Плевен бе публикувана на сайта на местната администрация. Постъпилите през първото тримесечие на 2016 г. в Община Плевен заявления за достъп до обществена информация са общо 69 . От тях 11 са писмени, а 58 – устни. Без изненади, 59 са подадени от представители на медии, а 10 – от физически лица. Няма постъпили заявления за ДОИ от чужди граждани и лица без гражданство, информират от пресцентъра на Община Плевен.

Без разглеждане са оставени две писмени заявления, също две писмени заявления са пренасочени по компетентност. На едно писмено заявление е направен отказ за достъп на основание чл. 2, ал. 4 във връзка с чл. 28, ал. 2 от ЗДОИ. За три писмени заявления срокът е удължен поради големия обем на исканата информация. На всички останали заявления е отговорено в рамките на установените със Закона за достъп до обществена информация срокове, с изключение на постъпило на 30 март заявление, чийто отговор ще бъде предоставен през месец април.

Постъпилите заявления касаят следните теми: Упражняване на права или законни интереси – 6; Отчетност на институцията – 3; Процес на вземане на решения – 12; Изразходване на публични средства – 11, Контролна дейност на администрацията – 24; Предотвратяване или разкриване на нередности – 2; Актове на Община плевен – 11.

Писмените и устни запитвания се вписват в съответните регистри, допълват от пресцентъра на Общината.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...