Акценти
Начало / Икономика / Жители на Трънчовица затвориха път в знак на протест срещу лошото му състояние

Жители на Трънчовица затвориха път в знак на протест срещу лошото му състояние

Днес жители на с.Трънчовица и околните села затвориха в 10.00ч. републикански път ІІІ-304, І-3 преминаващ през селото,  за да  изразят своя протест за  изключително лошото му  състояние.

Кметът на Община Левски  – Любка Александрова,  подкрепи протеста на хората, които сериозно са обезпокоени за живота и здравето на децата си, които пътуват към училищата в региона, на  всички пътуващит по този опасен  път. Александрова подчерта, че при сегашното състояние на пътя няма да е възможно извършването на качествена услуга по проекта ”Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Левски /Никопол/”, който обслужва пет общини и е от национално значение.

Републикански път ІІІ-304, І-3, от разклон Плевен- Русе  до Бацова махала , е около  13 км  и за основния му ремонт ще са нужни около 5 мил. лв. по вече готовия от 2012 г. проект , стана известно на протеста.

Да подкрепят справедливите  искания  за основен ремонт на пътя  на протеста днес бяха и  кметът на с.Изгрев – Николай Русанов, и кметът на село Бацова махала -Асен Костов и хора от двете селища.

 В обръщението си към хората   председателят на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов разказа за неволите и безрезултатните до момента преписки с АПИ  и  ОПУ – Плевен.Посочи и факта ,че цената на винетките се увеличава , а състоянието на пътя от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние и продължава да се влошава.

P1580039протест трънчовица

Прочетена и  подписана беше и  декларация с категорични искания за незабавни , адекватни действия от органите,  имащи отношение по проблема .

Декларацията ще бъде внесена в Народното събрани от депутата Васил Антонов. Тя ще бъде изпратена още до АПИ , ОПУ – Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление , национални и местни медии.

Протестиращите дават едномесечен срок за осигуряване на средства за основен ремонт на пътя и ОПУ-Плевен да предостави информация в Община Левски за мерките и действията за решаване на проблема.В противен случай протестът ще бъде ежеседмичен до постигане на желания резултат.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...