Акценти
Начало / Последни новини / Жители на Тотлебен излизат на протест, ще затворят главния път София – Русе

Жители на Тотлебен излизат на протест, ще затворят главния път София – Русе

Жители на село Тотлебен в община Пордим подготвят протест на 23 ноември тази година. С жива верига, в  10 часа, те ще затворят главния път София – Русе при отбивката за селото. Причината за протеста е отдавна искания от хората уширен подход към селото от главния път. Това съобщи на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен кметът на Тотлебен Емил Гашев.

По неговите думи особено критичен там е левият завой в посока от Плевен към Русе и през годините неведнъж са се случвали инциденти.

Кореспондеция  по проблема с отговорните институции  – Министерството на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура”, се води от 2018 г. Още тогава с писмо АПИ е информирана за опасния пътен участък с молба за конкретни действия. Но до този момент, не е направено нищо, уточни кметът Гашев.

Той заяви, че, ако до пролетта на следващата година не се предприемат конкретни действия за обособяване на уширение при отбивката за Тотлебен, жителите на селото са готови да затварят за по два часа всяка седмица пътя София – Русе.

Това не е единственият проблемен участък в община Пордим, отбеляза нейният  кмет Детелин Василев. Той посочи, че в тежко състояние са пътищата Пордим – Вълчитрън и Пордим – Одърне – Каменец, по които се движат училищни автобуси  и много хора, за да стигнат до работните си места. Сигнали са подавани многократно, но без резултат. „Не трябва проблемите да се решават на парче, трябват глобални решения за години напред“, коментира Василев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...