Акценти
Начало / Икономика / Жители на Гривица гневни: Докога с режим на водата през лятото

Жители на Гривица гневни: Докога с режим на водата през лятото

„Режим – колко грозна дума! Грозно и жалко е, че в 21 век сме принудени да живеем като в 17-ти и да разчитаме на благоволението на майката природа  да завали дъжд, за да имаме вода”, това каза по телефона нашата читателка Мариела Ценова, която ни потърси заради започналия воден режим в село Гривица. Всяка година през лятото е така, каза тя.

Трябва цялостна реконструкция на водопреносната мрежа до Гривица, тъй като голяма част не е ремонтирана от поне 50 години. За да бъде решен поне частично проблема с водоснабдяването на Гривица, е нужно Община Плевен също да вземе отношение, за да се направи ремонт, е становището, което специалисти са споделили пред нашата читателка.

Ние потърсихме официалното становище на ВиК Плевен за въведения воден режим в Гривица. Ето какво ни отговориха от там: „Поради недостиг на питейна вода за високата зона в село Гривица, вследствие увеличената консумация през летния сезон и ползване на вода не по предназначение, се налага временно режимно водоподаване в част от селото. Водата ще бъде спирана  за времето от 20, 00 часа до 07,00 часа за ниската част на селището, заключена в района между улиците: “ИванВазов”, “Майор Шонцу”, “Гоце Делчев” и “ Козлодуй”, за да може в тези часове да се водоснабдят живеещите във високите части на селището“.

От ВиК приканиха, за облекчаване на недостига на питейна вода, да не се използва питейна вода за напояване, пълнене на басейни, миене на тротоари и превозни средства .

Отдавна Гривица се е превърнал в квартал на Плевен и все повече плевенчани предпочитат да живеят там през лятото. И искат да живеят нормално – когато пуснат чешмата, от нея винаги да потича вода, а не да гледат часовника, за да видят дали са в графика на водоподаване или попадат в „сухата зона”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...