Начало / Общество / Жителите на с.Бохот готови да блокират пътя Плевен – Ловеч

Жителите на с.Бохот готови да блокират пътя Плевен – Ловеч

„Заради токовите удари в селото почти всеки ден оставаме я без телевизор, хладилник, пералня или някой друг скъп уред. Идва зима, камините работят на ток и от честите прекъсвания може да убият човек . Докога ще продължава този ужас? В магазините за техника в Плевен вече ни познават, защото по-често ги посещаваме от тези, в които пазаруваме за храна. Пари не ни останаха, вземаме назаем, но кога ще ги връщаме след като едва свързваме двата края …“, ядосани са жителите на плевенското село Бохот. По думите им токът спира по десетина пъти в денонощието.

„Проблемът започна през месец май 2016 г., когато Енерго-разпределително дружество ЧЕЗ България направи профилактика на далекопроводите си. До тогава нямаше проблеми с тока. След това обаче постоянно има токови удари. Страшно е“, разказва кметът Цветан Кънев.

Той разкри, че освен проблемите в частните домакинства, има и друг, не по-малко сериозен. „Внезапните прекъсвания на тока съсипват охранителната система за видеонаблюдение, която изградихме в селото. След токов удар трябва да я възстановяваме, но това е скъпо и се плаща от кметството ни. Полицията знае проблема и тя също е заинтересована от окончателното му разрешаване, за да следи за реда в селото. Всички са доволни, че взехме тези охранителни мерки, защото престъпленията намаляха драстично“, уточни кметът. Към момента той не вижда положителен изход от неприятната ситуация. „Многократно съм сигнализирал за нея. От ЧЕЗ обаче не могат да открият откъде идва проблемът. Освен полицията съм информирал бившия областен управител на Плевен, смятам да поставя въпроса и пред сегашния областен управител. Недоволството на жителите ни е голямо. Хората искаха да блокират пътя Плевен – Ловеч при село Брестовец“, заяви Кънев.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...