Акценти
Начало / Общество / Живущите на “Чаталджа” поискаха обновяване на зеленото пространство на улицата

Живущите на “Чаталджа” поискаха обновяване на зеленото пространство на улицата

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и общинският съветник Мартин Митев се срещнаха вчера с живущи на ул. „Чаталджа” по повод отправена от тях молба за обновяване на зеленото пространство на улицата. Желанието на събралите се граждани е да бъде сменена настилката, да се премахне постаментът на несъществуващия вече на мястото бюст паметник, да се поставят повече съоръжения за игра на децата, както и съдове за отпадъци. Според хората не е ясен и статутът на пространството – детска площадка, парк или междублоково пространство е то.
От своя страна проф. Стойков пое ангажимент първо да се информира за собствеността и категорията на мястото, след което да бъдат търсени варианти за обновяването му по ОП „Региони в растеж”, в рамките на която на Община Плевен се предоставят над 47.5 милиона лева за инфраструктурни обекти. „С отговор ще бъда готов до началото на месец септември и веднага лично ще ви запозная“, увери кметът.
Той отговори и на редица други въпроси на граждани, свързани с безопасността на близко кръстовище, улично осветление, саниране на жилища и не на последно място за нашествието на насекомите цикада, по повод което, обясни проф. Стойков, Община Плевен със свое писмо е алармирала за спешни мерки Регионалната служба „Растителна защита”.
Среща Стойков Чаталджа 1

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...