Акценти
Начало / Спорт / Женският отбор на СКШ „Плевен 21” сред елита на Държавното по шахмат

Женският отбор на СКШ „Плевен 21” сред елита на Държавното по шахмат

СКШ Плевен 21 отбор жениЖенският тим на СКШ „Плевен 21“ спечели промоция за елитната „А“ група на Държавното отборно първенство по шахмат за жени през следващия сезон, пише plevensport.eu.  Плевенчанките в състав Христинка Илиева, Сандра Трифонова и Александра Иванова завършиха на втора позиция с 4 мач-точки и си гарантираха изкачването в най-горната българска дивизия. Победата в турнира, който се проведе от 19 до 21 септември в курортен комплекс „Слънчев бряг“, стана притежание на ШК „Бургас 64“. Бургазлийки набраха пълен сбор от 6 мач-точки и също от догодина ще играят в „А“ шахматна група.

Трети в подреждането остана тимът на „Виктори“ (Благоевград) с актив от 2 точки, а четвърти – шахматистките от ШК „Ловеч“ без спечелена турнирна точка.

Плевенските майсторки на „черно-белите“ квадрати започнаха битката в първенството на „Б“ група с мач срещу отбора на „Бургас 64“. На първа дъска Христинка Илиева спечели срещу Виктория Бухтеева, но на втора и трета, Сандра Трифонова и Александра Иванова загубиха своите партии и плевенският тим отстъпи в крайния резултат с 1:2 победи.

Във втория кръг плевенчанки прегазиха „Виктори“ (Благоевград) с 3:0, а в заключителния трети кръг нашите шахматистки надиграха с 2,5:0,5 точки тима от Ловеч. Христинка Илиева и Сандра Трифонова спечелиха партиите си съответно срещу Даниела Йотова и Ганета Стоянова, а реми направи Александра Иванова на трета дъска в срещата си с Румяна Нинова.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...