Акценти
Начало / Култура / „Женитба“ с Николай Урумов вдигна градусите на настроението в Плевенската Драма (снимки)

„Женитба“ с Николай Урумов вдигна градусите на настроението в Плевенската Драма (снимки)

Защо да се жени човек, след като си е свикнал да бъде сам? Този въпрос не даваше мира на Иван Кузмич, пресъздаден от Николай Урумов в представлението „Женитба” на Гогол. Смешната история на едно сватосване бе представена снощи отново на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен.

Историята за жениха Иван Кузмич, който иска може би, но не е напълно убеден, да вземе за жена Агафя Тихоновна, разсмя плевенската публика и разведри горещата юнска вечер.

Дебют в ролята на Агафя като актриса направи режисьорката Дориана Гълъбова. Нейни партньори на сцената бяха талантливите актьори Мариета Калъпова, Сергей Константинов, Генадий Николов, Петьо Кръстев, Мариян Стефанов, Цветелина Кирилова, Анелия Стойнова, Киро Крачунов.

Женитба 7

На плевенска сцена оживяха заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата – сватовницата шета и събира кандидати, бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере, кандидатите си съперничат… Важната роля в цялата суетня бе отредена на енергичния и хитър Кочкарьов – нещастно женен човек, който много иска да задоми приятеля си, само че първо трябва да го убеди колко хубаво нещо е бракът.

Женитба 3

„Женитба “ на Гогол е и една сериозна пиеса, която разказва за неосъществените мечти на хората, макар и поднесена по шеговит начин. Режисьор на постановката е изпълнителят на главната роля Николай Урумов, а сценографията и костюмите – на Кирил Наумов.

Следваща Предишна
Женитба
Женитба Николай Урумов
Николай Урумов

Женитба 12
Женитба 11
Женитба 8

Женитба 6
Женитба 2
Женитба 4

Женитба 10
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...