Акценти
Начало / Крими / Жена скочи от прозорец на ДКЦ ІІ в Плевен /допълнена/

Жена скочи от прозорец на ДКЦ ІІ в Плевен /допълнена/

Част от спасителния екип.

Около 12.45 часа жена, на видима възраст между 45 и 50 години, скочи от прозорец на ДКЦ ІІ в Плевен и падна върху покрива на ниската сграда, която свързва ДКЦ-то и сградата на ОД на МВР – Плевен.

На сигнала се е отзовал екип на група „Спасителни дейности” към Областна дирекция пожарна и аварийна безопасност, който се е прибирал от занятия в Кайлъка. С алпийски способи четиримата от групата са свалили жената, която беше качена в линейка и откарана в Спешна помощ. По думите на ръководителя на спасителния екип жената е била контактна, но не е можела да говори, тъй като е била със счупена челюст.  Имала е също счупено бедро, други видими поражения не са забелязани.

По неуточнени данни жената е с психически отклонения.

По-късно стана ясно, че сигналът за инцидента е подаден в 12.35 ч.  Жената е на  42 г. от Плевен  и е скочила от висок етаж, вероятно от шестия. Има свидетели на случая, които в момента дават показания.

Към 15 часа дойде официална информация за състоянието на пострадалата.  Пациентката е в тежко общо състояние – със счупен таз, счупен крак, счупена челюст и синуси, информират от Спешното отделение. Реагира, но не може да говори заради счупената челюст. Адекватната реакция на специалистите е довела до стабилизиране състоянието на жената, но тя остава с риск за живота. Извършена е консултация с хирург, очаква се ортопед, който да определи необходимостта от една или повече операции.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...