Начало / Общество / Деца в „Сървайвър” край язовира в Коиловци

Деца в „Сървайвър” край язовира в Коиловци

Поредното незабравимо преживяване имаха децата от плевенското село Коиловци. Те имаха възможност да се включат в истински сървайвър, който е част от програмата „Лято 2013”, организирана от читалище „Христо Ботев” в селото със съдействието на кмета Красимир Иванов и председателя на кооперацията в селото – г-н Илиев.

Въпреки топлото време вчера, центърът на селото беше огласен от глъчката на нетърпеливите участници в „Сървайвър” – поход, който завършва с преспиване на палатки. След неизбежните родителски напътствия, децата нарамиха тежките раници и се отправиха за мястото на двудневния лагер.

Заедно с тях, нарамили раници, тръгнаха председателят и секретарят на читалището. Преди това беше направена задължителната обща снимка и разбира се последна проверка на децата.

С усмивки и в очакване на лагерната нощ децата се отправиха за лагеруване към ограденото и осветено място край язовира в близост до селото. За обезопасяване на мястото на лагера се е погрижил председателят на кооперацията в Коиловци, а кметът Красимир Иванов е организирал окосяването и почистването на района.

Веднага след пристигането,  децата започнаха разпъването на палатките, като нетърпението надделя над умората от прехода.

После започнаха игрите и забавленията. Част от тях е и риболовът в язовира. А привечер беше направена и традиционната скара за приготвяне на вкусната вечеря на открито. От кооперацията бяха предоставили прясна риба.

Цяла нощ не стихнаха глъчката и смехът.

А рано тази сутрин всички бяха готови за тръгване към дома, за да отпочинат и да се наспят. След приятните емоции на Сървайвъра, децата с нетърпение  очакват следващото приключение – състезание по  футбол, което ще се състои на 10 август.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...