Начало / Общество / Жегите продължават, Плевен все още е под рекордите

Жегите продължават, Плевен все още е под рекордите

Въпреки необичайно високите температури за април, които са по-близо до юлските, в Плевен все още не е регистриран температурен рекорд.

Днес в 15 часа измерената температура е 29.5 градуса, която е с близо 2 градуса под рекорда за 29 април, измерен през 1922 г. когато са отчетени 31.1 градуса. Слънцето все още има шанс да вдигне рекордно градусите. Ще стане ли това, ще е ясно в 18 часа, когато е поредното измерване на темепературата на въздуха, уточни Ивайло Замфиров, дежурен синоптик в НИМХ – клон Плевен.

В Ловеч обаче вече са рекордьори. Там също са измерени 29.5, което е с половин градус над досегашния рекорд за тази дата, измерен през 1983 г. Температурен рекорд е отчетен и във Велико Търново – 30.3 градуса, с което е подобрен миналогодишния за този ден от 28.8 градуса. Рекордьори днес са и в Кнежа с 29.9, което е с 1 градус над досегашния максимум за 29 април, измерен през 1947 г.

Прогнозите на синоптиците са, че горещото време ще продължи и през следващите дни. Едва към 6 май се очакват валежи. А според поверието всяка капка дъжд на Гергьовден е жълтица.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...