Начало / Култура / Ефим Кушнер: Очаква ни съвършен преход на друго ниво на съществуване, а не апокалипсис

Ефим Кушнер: Очаква ни съвършен преход на друго ниво на съществуване, а не апокалипсис

Хората не бива да се страхуват от датата 21 декември 2012 г., защото тогава няма да се случи никакъв край на света, а ще бъде съвършен преход в нов модел на мислене на цялата цивилизация, когато няма да има войни и няма да има агресия. Това е основното послание, което Ефим Кушнер – поет, писател и философ отправя към своите читатели в книгата си „На прага на безсмъртието”, която представи преди дни в Плевен.

Според Кушнер процесите за преминаване на света  в следващото измерение вече са започнали и са необратими. „Нужни са само 2% от хората да разберат какво се случва, за да започне процесът. В езотериката има понятие „ стотната маймуна” – така и в човешката популация, ако 2% високонравствени хора проумяват промените в света и приемат тази идеология , целият свят ще премине на тази нова нравствена парадигма. Този ефект в момента се случва. Първата фаза на Квантовия преход започна през 2008 г. с мощни вибрации, изразяващи се в промени в климата, финансови кризи, политически кризи – всичко това ни води към края на първата фаза на Квантовия преход”, казва Кушнер.

Необходимата критична маса за започване на този процес вече е достигната в Русия  и тя е първата, която ще премине в новата епоха. Следващата ще е България, тъй като тя е духовната лаборатория на света, твърди писателят философ. България е малка по численост страна, но има голям духовен потенциал и с него помага както на Русия, така  и на целия свят, обяснява той. Според него в България  ще се случат необичайни събития и то съвмес скоро. Ефимов ги свързва с очакваното пристигане в края на месец септември в нашата страна на нашумелия учен и прорицател академик Леонид Маслов, който в книгата си „Откровения към хората на Новия век” предава на хората новите знания и ги учи как да преминат в новия свят.

Апокалипсис няма да има, категорично заявява Ефим Кушнер, и преходът безусловно ще бъде мирен. „И би бил още по-лесен, ако нямаше съпротивление, защото много хора нямат знание. Промяната ще бъде малко болезнена за тези, които оказват съпротивление, които не разбират, че в света се случват необичайни събития”, обяснява писателят.

В книгата си „На прага на безсмъртието” Ефим Кушнер твърди,че безсмъртието  е реалност, която се случва именно в нашия век. За някои това  е фантастика, но авторът се позовава на различни информационни източници, на редица научни изследвания, които доказват,че продължителността на човешкия живот не е крайна.

Човешката мисъл е  материална и ако човек я използва, за да твори, той може да остане във вечността завинаги и  да превърне живота си в отрязък от време със стойност. Само енергията на чистите помисли е  способна да премахне препятствията по пътя на всеобщото прозрение.

Ефим Кушнер е роден на 30 април 1940 г. в гр. Бобруейк, Беларус. Завършва радиотехникум в град Горки, а през 1966 г. – Московския финансово-икономически институт. Автор е на редица книги – „Безкръвната революция”, „Завръщане в рая”, „Полет над пропастта”, „На прага на безсмъртието” и други. Щастливата случайност го среща с акад. Маслов и оттогава се превръща в негов координатор и разпространител на книгите му.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...